کنجد و خواص آن

دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۰ تعداد بازدید : 522

کنجد در بین دانه های روغنی یکی از مفیدترین ها است.

کنجد در بین دانه های روغنی یکی از مفیدترین و مغذی‌ترین‌ها است که تنوع محصولات آن نیز بسیار زیاد است و می‌توان با قرار دادن این محصولات در وعده‌های غذایی مختلف از خواص مختلف این دانه روغنی بهره‌مند شد.

خواص کنجد
دانه کنجد علاوه ‌بر اینکه می‌تواند منبع تامین انرژی روزانه به شکلی سلامت و بی‌ضرر باشد، دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است. به‌طور کلی هر صد گرم کنجد دارای ۵۳۷ کیلوکالری انرژی و ۵۰ گرم چربی است. نکته مهم اینکه بیش از ۸۵ درصد از چربی‌های کنجد، چربی‌های سالم و بی‌ضرر است. کنجد یکی از منابع پروتئین گیاهی محسوب می‌شود و حدود ۲۵ درصد آن را پروتئین‌های گیاهی تشکیل می‌دهند.

این دانه گیاهی می‌تواند تامین کننده نیاز روزانه به کلسیم و اسید فولیک را در انسان تامین کند. همچنین مصرف کنجد که حاوی آهن گیاهی است به افراد مبتلا به کم‌خونی توصیه می‌شود. کنجد دارای اسیدلینولئیک، اولئیک، سسامولین و سسامیناند است که در کاهش فشار خون و چربی خون موثر هستند. ضمن اینکه کنجد منبع خوبی از مس و روی است و می‌تواند در درمان بیماری آرتریت روماتوئید موثر باشد.

کنجد منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد. هر قاشق غذاخوری کنجد تأمین کننده 14 درصد از نیاز روزانه به کلسیم بدن است؛ مصرف 50 گرم از کنجد، 25 درصد از نیاز روزانه به اسید فولیک را بر طرف می‌کند. این دانه منبع آهن گیاهی است که برای رفع خستگی مفید است همچنین مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که مبتلا به کم‌خونی فقر آهن هستند می‌تواند بسیار موثر باشد. دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین، 50 درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار می‌آید .

بهترین فرآورده‌های کنجد
یکی از مزایای کنجد و فرآورده‌های آن، قیمت مناسب آن‌ها در برابر محصولات مشابهی مانند زیتون و فرآورده‌های آن است. ضمن اینکه تنوع فرآورده‌های کنجد بیشتر بوده و استفاده از روغن ارده کنجد در مصارف سرخ‌کردنی با حرارت پایین نیز بلامانع است. البته باید یادآورد شد که امکان استفاده از کنجد در مواد غذایی مختلف و متنوع نیز بیشتر است.

در این بین تهیه دانه کنجد و فرآورده‌های آن که در کنار قیمت مناسب کیفیت بالایی داشته باشند، کار راحتی نیست. چرا که بسیاری از تولیدکنندگان فرآورده‌های کنجد را از دانه‌های تازه تهیه نمی‌کنند. کسانی که شیر دوست ندارند می‌توانند از کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن خود که از مواد معدنی مهم به شمار می‌آید، استفاده کنند.

جایگزین کردن فراورده های کنجدی مانند ارده، حلوا شکری، کرم کنجد و بیسکویت‌های کنجدی به عنوان میان وعده‌ها بسیار مهم است و مصرف 30 گرم از این دانه بسیار مفید است. مصرف یک قاشق غذاخوری کنجد معادل یک واحد چربی است و 45 کیلوکالری انرژی دارد همچنین کنجد موجب افزایش چربی خون نمی‌شود بلکه کلسترول بد خون را نیز کاهش می‌دهد.

روغن کنجد یکی دیگر از فراورده های مفید کنجد است. روغن کنجد با رنگ روشن نسبت به حرارت مقاوم است و برای سرخ کردن مناسب است، در حالی که روغن کنجد تیره (به دست آمده از کنجد بوداده) برای تفت دادن یا پختن غذا مناسب است. استفاده از روغن کنجد به عنوان تنها روغن خوراکی، در کاهش فشارخون و گلوکز پلاسما در افراد دیابتی حساس، موثر است

دانه های کنجد همچنین یک منبع خوب از فیتواسترول ها ، ترکیبات گیاهی طبیعی برای کاهش سطح کلسترول خون هستند. گنجاندن میوه ها، سبزیجات، آجیل، دانه ها و به خصوص دانه های کنجد در رژیم غذایی حیاتی است. رژیم غذایی حاوی فیبر به کاهش سطح کلسترول کمک میکند تا مانع جذب چربی ها توسط روده شود.

محصولات کنجدی قدیما
قدیما یک برند نام آشنا در حوزه تولید محصولات بر پایه کنجد از جمله

ارده
کرم کنجد
حلوا شکری
حلوا پشمکی

شیرینی ارده ای
کنجد بوداده
روغن کنجد

و ... است. قدیما با استفاده از مرغوب ترین کنجد و بهترین تکنولوژی های روز دنیا، محصولی سالم و خوشمزه را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد.

خرید کنجد برشته نمکی قدیما

نظرات
  • کنجد و خواص آن